Λήθη

by Richard Calmes | chopper | helicopter | war | vietnam | wartime | casualties | soldier | gun | black & white | frontline | aid |:

Ετοιμάστηκες, μπήκες στο αμάξι και έφυγες για δουλειά. Όλα μια ρουτίνα καθημερινή και φυσιολογική για σενα αλλά και την οικογένεια σου. Ακόμα και τα ξενύχτια στη δουλειά, οι υπηρεσίες, τα σπασίματα, η αργοπορία, οι δυσκολίες, η μείωση του μισθού σου, όλα μια ρουτίνα. Και έτσι φεύγουν οι μέρες και ο καιρός περνάει. Και τα δύσκολα τα ξεχνάς και πας παρακάτω. Και έχεις στήριξη από την οικογένεια σου, τη γυναίκα σου που στέκεται βράχος δίπλα σου, σου δίνει κουράγιο να συνεχισεις, μια  ζεστή αγκαλιά, ένα χαμόγελο. Οι ηθικές σου αξίες και η αγάπη σου για αυτό που  κάνεις σε ωθούν να πας ακόμα πιο μακριά, πιο ψιλά!
Κάθε μέρα σκέφτεσαι ότι είσαι τυχερός που τα έχεις όλα αυτά. Και έτσι είναι. Έχεις την υγεία σου, τη δύναμη σου και προχωράς. Γιατί ή ζωή είναι ένα ταξίδι χωρίς σταματημό, να τη ζεις με τα καλά και τα κακά της. Γιατί ήρθαμε στον κόσμο αυτό για να υπηρετήσουμε κάτι διαφορετικό ο καθένας μας. Εσύ διάλεξες να υπηρετήσει την παρτίδα με ιδανικά και ήθος.
Σε είπαν αντιπαραγωγικο, σε είπαν χασομερη, σου πετσοκοψαν τον μισθό αλλά δε μιλήσες γιατι δεν είχες φωνή, βήμα να το κάνεις. Συνεχισεις όμως να δουλευεις κάτω από όλες τις συνθήκες, κυρίως δύσκολες, γιατί πιστεύεις πως το καθήκον σου για την πατρίδα είναι ανώτερο των περιστάσεων.
Και ξαφνικά το απόλυτο σκοτάδι. Όσο έβλεπες το φως, είχες μια ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Συνεχιζες να παίρνεις δύναμη. Τώρα όμως η δύναμη και η ελπίδα καταπλακώθηκαν από ένα πένθος βαρύ που και ακόμα μια ζωή να είχες δε θα το ξεπληρωνες. Και την μέρα την αποφράδα βύθισες σε πένθος όλους αυτούς που σε αγαπούσαν και ακόμα σε αγαπάνε. Δε φταις εσύ! Εσύ έκανες το καθήκον σου, αυτό που σε διαταξανε να κανεις. Γιατί έχεις συνείδηση.
Έφυγες γρήγορα να προλάβεις τις πύλες του παραδείσου. Έφυγες από την αγκαλιά της μάνας σου, της γυναίκας σου, των παιδιών σου για να εγκατασταθεις πια στο ωραιότερο μέρος, σε πήρε αγκαλιά ο Κύριος, σε αγάπησε! Τώρα κοιτάς από ψηλά, από πολύ ψηλά και η μορφή σου γλυκανε. Η ψυχή σου θα περιπλανηθεί ακόμα λίγο μέχρι να φτάσει να σε συναντήσει. Δε νιώθεις πια πόνο. Ο πονος φώλιασε τωρα στην καρδιά των δικών σου. Είναι πληγή ο "μόνιμος αποχωρισμός". Πληγή που δεν κλείνει όσα χρόνια και αν περάσουνε. Το μόνο βάλσαμο για την οικογένεια σου θα είναι η τιμή σου, η ηθική σου. Θα σε σκέφτονται και θα σε θυμουνται παντα. Για αυτό να εισαι σιγουρος.
Μπορεί κάποιες στιγμές η φωτογραφία σου να μην αρκεί μόνο να θυμίζει την παρουσία σου αλλά σίγουρα θα είσαι για πάντα στην ψυχή τους. Ήσουν, είσαι και θα είσαι ο άνθρωπος τους, το καμάρι τους. Καλό παράδεισο να έχεις. Και θα τον έχεις!
"Σου 'παν θα βάλεις το χακι, θα μπεις στην πρώτη τη γραμμή και ήρωας θα γίνεις... "
Μ.X

*λήθη θηλυκό
  1. η λησμονιά, το σβήσιμο από τη μνήμη, το να μη θυμάσαι πια
  2. η λησμονιά, η κατάσταση κατά την οποία δεν σε θυμάται κανείς
Στην ελληνική μυθολογία, κατά τον Ησίοδο, η Λήθη ήταν θυγατέρα της Έριδας και προσωποποίηση της λήθης, δηλαδή της λησμονιάς και της αγνωμοσύνης. Τη θεωρούσαν μία από τις Ναϊάδες Νύμφες. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η Λήθη ήταν η μητέρα των τριών Χαρίτων.
Από τη Λήθη πήραν το όνομά τους μία πηγή και ένας από τους πέντε ποταμούς του `Αδη, από τα ύδατα του οποίου έπιναν οι κατερχόμενοι νεκροί για να λησμονήσουν το παρελθόν, την επίγεια ζωή τους. Τον ποταμό Λήθη παρίσταναν ως ένα γέροντα που κρατούσε στο ένα χέρι υδρία και στο άλλο κύπελλο.
Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι υπήρχε βωμός της Λήθης στο Ερέχθειο των Αθηνών. Επίσης, στη Βοιωτία υπήρχε κοντά στο Μαντείο του Τροφωνίου η πηγή της Λήθης, όπως και η πηγή της Μνημοσύνης. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι η Λήθη ήταν αδελφή του Θανάτου και του Ύπνου.

Διαβάστε ακόμα:
Είμαστε γυναίκες υπηρετούντων-ες στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας.
Εδώ θα διαβάζετε ιστορίες της καθημερινής μας ζωής. Των Ελλήνων στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών, αεροπόρων..... Λόγια και σκέψεις που θέλουμε να ακουστούν.
Αν είσαι γυναίκα που ο σύζυγος σου ή εσύ απασχολήστε σε αυτά τα επαγγέλματα, έλα να μας βρείς στην ομάδα μας

Γράψε και εσυ ενα άρθρο περιγράφοντας τους λόγους για τους οποίους αισθάνεσαι περήφανη-ος για το επάγγελμα που κανει ο-η συζυγός σου ή εσυ  αν υπηρετείς κάποιο από τα επαγγέλματα που αφορούν την ομάδα μας.
Γραψτε απλά μια μικρη ιστορια για το πως ειναι η ζωη σας υπηρετώντας και προστατεύοντας την πατρίδα. Οσες-οι θέλετε βάλτε και φωτογραφίες 
Στείλτε μας το κείμενο σας σε μήνυμα στη σελίδα του blog μας στο Facebook ή στην φόρμα επικοινωνίας του blog, και εμεις θα το δημοσιευσουμε στο blog.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου